سبد خرید شما خالی است.
امروزه مهندسی برق به گستره وسیعی از زیرمجموعهها شامل الکترونیک، کامپیوترهای دیجیتال، مهندسی کامپیوتر، مهندسی قدرت، مخابرات، سیستمهای کنترل، مهندسی فرکانس بالا، پردازش سیگنال، ابزار دقیق و میکروالکترونیک تقسیم شده است. بسیاری از این رشتهها با همدیگر و همچنین با سایر شاخه های مهندسی هم پوشانی دارند و شامل تعداد زیادی از تخصصها مانند مهندسی سخت افزار، الکترونیک قدرت، الکترومغناطیس و امواج، مهندسی مایکروویو، فناوری نانو، الکتروشیمی، انرژیهای تجدیدپذیر، مکاترونیک و علم مواد الکتریکی می باشند. مشاوره برای نگارش پایان نامه برق در مقطع ارشد و دکتری به خاطر سخت بودن و همچنین پرهزینه و وقت گیر بودن، دانشجویان این رشته را شاید بیشتر از دانشجویان دیگر رشته ها دچار نگرانی کند. گاهی دانشجویان نمی دانند که چگونه نگارش پایان نامه برق را شروع کنند و احتیاج به مشاوره دارند. وجود سایت ها و مؤسساتی که می توانند به دانشجویان در انجام پایان نامه ارشد کمک کند امری لازم و ضروری به نظر می رسد. کار این مؤسسات به گونه ای است که با در اختیار گذاشتن اطلاعات و بهره بردن از اساتید و مشاوران فرآیند انجام پایان نامه را برای دانشجویان و محصلان علم به امری راحت و خوشایند و به صرفه تبدیل خواهند نمود.مهندسی برق یک رشته مهندسی تخصصی است که به طور کلی با مطالعه و کاربرد برق، الکترونیک و الکترومغناطیس سر و کار دارد. این حوزه علمی برای نخستین بار در نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی پس از تجاریسازی تلگراف الکتریکی، تلفن و شبکه توزیع و استفاده از انرژی الکتریکی، به یک شغل مشخص تبدیل شد. در پی آن، پخش برنامه های رادیویی و رسانههای ضبط و پخش الکتریکی، الکترونیک را به بخشی از زندگی روزمره تبدیل نمودند. اختراع ترانزیستور و پس از آن مدار مجتمع، هزینه قطعات و سیستمهای الکترونیکی را تا جایی رساند که تقریباً در هر دستگاه خانگی مورد استفاده قرار میگیرند.از آنجایی که مهندسان برق در صنایع متنوعی فعالیت میکنند، دارای مهارت های گوناگونی نیز میباشند. این مهارتها از یک نظریه مدار ساده تا مهارتهای مدیریتی مورد نیاز یک مدیر پروژه گسترده است. ابزار و تجهیزات مورد نیاز یک مهندس برق نیز از یک ولتمتر ساده تا یک تحلیلگر بسیار پیشرفته و تا یک نرم افزار طراحی و ساخت بسیار پیچیده متفاوت میباشد.انجام پایان نامه برق یا انجام پایان نامه برق در مقطع ارشد و دکتری در موارد گوناگون و اغلب شامل شبیه سازی مدارات گرایشهای مربوطه در نرم افزارهای تخصصی می باشد.
امروزه بسیاری از سیستمهای نوین بر پایه مهندسی الکترونیک می باشند به گونه ای که توسعه بسیاری از فناوریهای نوظهور نظیر ابرکامپیوترها، منازل هوشمند، آزمایشگاه بر روی تراشه، کنترلکنندهها و پردازشگرهای دیجیتال، سیستم بر روی تراشه و مولدهای توان خورشیدی در سایه رشد و توسعه علم الکترونیک در دنیا محقق گردیده است. همچنین رشته و حوزههای جدید مهندسی از جمله مکاترونیک، بیوالکتریک، رباتیک، سسیتم های میکروالکترومکانیکی و فوتونیک از تلفیق الکترونیک با سایر رشته ها و علوم مهندسی پدید آمدهاند.
هدف از ارائه دورههای کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در رشته مهندسی الکترونیک، تربیت متخصصین در این زمینه میباشد به نحوی که بتوانند از نظر تئوری و عملی سیستمهای نوین الکترونیکی را طراحی و پیادهسازی نموده و سیستم های الکترونیکی موجود را تحلیل و بررسی نمایند.
موضوعات مطرح در گرایشهای مختلف رشته مهندسی برق-قدرت، تولید، انتقال، توزیع و تبدیل انرژی الکتریکی است. مهندسی سیستمهای قدرت و ماشینهای الکتریکی، دو شاخه کلاسیک این گرایش هستند که در آنها مسائلی نظیر بررسی، طراحی، بهرهبرداری، کنترل و حفاظت سیستمهای قدرت و اجزای آن مورد مطالعه قرار گرفته، اصول کاری و طراحی انواع ماشینهای الکتریکی آموزش داده میشود. بررسی قواعد و قوانین حاکم بر موتورها و ژنراتورها در زمرهی مطالبی است که یک مهندس قدرت برای کار در زمینههای فوق باید از آن اطلاع کافی داشته باشد. از دیگر وظایف یک مهندس قدرت، آشنایی با روشهای توزیع و پخش جریان در یک کارخانه، ساختمان یا یک منطقه یا یک شهر است. عملیاتی و کاربردی بودن دروس این رشته، وسعت بازار کار برای فارغالتحصیلان آن را در بر دارد.
عمده مباحث در این رشته بر تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی و برخی تجهیزات مصرفکننده انرژی الکتریکی استوار است. این تجهیزات شامل ترانسفورماتورها، ژنراتورها، موتورهای الکتریکی و تجهیزات الکترونیک قدرت است. این رشته همچنین شامل راه اندازی، تعمیر و نگهداری سیستم های حرارتی برودتی و دیگر تجهیزات الکتریکی مورد استفاده در صنایع و یا تأسیسات ساختمان ها نیز می شود. رشته مهندسی برق-قدرت شامل سه گرایش به شرح زیر میباشد:
گرایش سیستمهای قدرت که در آن به تولید برق در نیروگاهها، انتقال برق از طریق خطوط انتقال و توزیع آن برای مصارف صنعتی، خانگی، تجاری و کشاورزی با کیفیت مناسب پرداخته میشود.
گرایش ماشینهای الکتریکی و الکترونیک قدرت که هدف از آن طراحی و ساخت موتورها و ژنراتورهای الکتریکی به همراه درایورهای آنها و نیز ادوات الکترونیک قدرت شامل درایورها، اینورترها و یکسوسازها میباشد.
گرایش برنامهریزی و مدیریت سیستمهای انرژی الکتریکی که در آن به برنامهریزی توسعه بهینه شبکههای برق، بهرهبرداری بهینه و قابل اطمینان سیستمهای قدرت و نیز استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژیهای خورشیدی و بادی در تولید برق پرداخته میشود.
در مهندسی کنترل، هدف طراحی روشهایی است که بتواند عملکرد یک سیستم دینامیکی را در حد مطلوب حفظ کند. اولین گام جهت کنترل رفتار سیستمها، شناسایی آنها و اندازهگیری کمیتهای آنهاست. از سنسورها به منظور اندازهگیری هر کمیتی (از قبیل ولتاژ، فشار، دما، شتاب و…) که باید تحت کنترل باشد، استفاده میشود. بنابراین یک مهندس کنترل، باید با محدوده وسیعی از سنسورها آشنایی داشته باشد. برای سیستمهای پیچیده، که در اصل اکثر سیستمها در دنیای واقعی در این دسته قرار میگیرند، شبیهسازی کامپیوتری بر مبنای روابط ریاضی و معادلات حاکم بر آنها مورد استفاده قرار میگیرد. لذا در گرایش کنترل، با استفاده از نرمافزارهای موجود، محاسبات و طراحیهای لازم جهت کنترل بهتر سیستمها انجام میگیرد. در واقع، این گرایش از یک سو با مدلسازی و تحلیل رفتار سیستمها و از سوی دیگر با کنترل عملکرد آنها سروکار دارد. در واقع یک مهندس کنترل میتواند در هر یک از زمینههای زیر تواناییهای لازم را کسب نماید:
طراحی و تحلیل سیستمهای کنترل کلاسیک و هوشمند با هدف اصلاح و بهبود عملکرد آنها
مدلسازی سیستمهای دینامیکی مختلف اعم از الکتریکی، مکانیکی، شیمیایی، اقتصادی و …
طراحی، پیادهسازی و راهبری سیستمهای اتوماسیون صنعتی، کنترل صنعتی و ابزار دقیق
طراحی کامپیوتری سیستمهای کنترلی و پیادهسازی آنها روی شبکههای کامپیوتری
استفاده از روشهای صحیح اندازهگیری، حفاظت و مانیتورینگ، نظارت، عیبیابی و بهینهسازی در راهبری و بکارگیری فرآیندهای صنعتی
سیستمهای کنترل اتوماتیک و ابزار دقیق در خط تولید کارخانجات، نیروگاهها، پالایشگاهها و صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. اغلب در مراکز صنعتی برای مهندسین برق مشاغلی با نامهای کارشناس (ارشد) برق-کنترل یا کارشناس (ارشد) برق و ابزار دقیق و یا کارشناس (ارشد) ابزار دقیق و کنترل پیشبینی شده است که به دلیل جدیدتر بودن این گرایش نسبت به سایر گرایشهای مهندسی برق، کمتر متخصصین خاص این مشاغل در بین فارغالتحصیلان مراکز عالی وجود دارد. از این رو پرورش کارشناسانی در گرایش کنترل و ابزار دقیق با داشتن دانش پایهای قوی در برق، ضروری میباشد. یکی دیگر از خصوصیتهای بارز گرایش کنترل، بینِ رشتهای بودن آن در بین گرایشهای مهندسی برق میباشد، که این امر موجب میشود بازار کار وسیعی برای آن وجود داشته باشد. تقریباً تمامی ارگانها و سازمانها از قبیل وزارت نیرو، سازمان هوا و فضا، صنایع دفاع، صنایع خودروسازی، مراکز تحقیقاتی، نیروگاهها، شرکت راه آهن شهری تهران و حومه، پالاشگاهها و صنایع نقت و گاز در نیروهای استخدامی خود از فارغالتحصیلان این گرایش استفاده میکنند. فارغالتحصیلان گرایش کنترل میتوانند جهت ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی، به تمامی گرایشهای مهندسی برق و نیز رشتههای مهندسی پزشکی و مکاترونیک ورود پیدا کنند.
شبکهی مخابراتی مانند سلسلهی اعصاب انسان جامعهی جهانی را تشکیل میدهد. تخصص در زمینهی شناخت، نحوهی عملکرد و چگونگی نگهداری و بهرهبرداری، تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمهای مخابراتی، از شناخت و اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف اصلی رشتهی مخابرات، انتقال اطلاعات است. این اطلاعات به سه شکل صوتی، تصویری و داده میباشد. در میان تمام گرایشهای برق، گرایش مخابرات بیشترین خصلت ریاضیگونه را دارد و تمام تئوریها در قالب ریاضیات پیشرفته در آن مطرح میشود. دو درس «آمار و احتمالات» و «الکترومغناطیس» از درسهای بنیادی این رشته میباشند.